Άδωνις: Δε θα αυξήσουμε τη συμμετοχή στα φάρμακα!

Δε θα αυξήσουμε τη συμμετοχή των Ελλήνων ασθενών για την αγορά φαρμάκων διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Επέμενε για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ότι οι Έλληνες πληρώνουν τις λιγότερες συμμετοχές για φάρμακα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δε θα αυξήσει τη συμμετοχή. Μάλιστα δεν παρέλειψε να πει ότι οι Έλληνες ασθενείς σε σύγκριση με την επίσης μνημονιακή Πορτογαλία, πληρώνουν τα μισά.

«Έχουμε ένα δύσκολο γρίφο. Με λιγότερα χρήματα πρέπει να καλύψουμε περισσότερες ανάγκες» σημείωσε ο υπουργός Υγείας δημιουργώντας ωστόσο προβληματισμούς για το θέμα της συμμετοχής των φαρμάκων.

Βέβαια ερωτηθείς σχετικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι « οι κρατήσεις στους Έλληνες φορολογούμενους είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη», γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους Έλληνες.

Κατά τα άλλα διευκρίνισε ότι το εισιτήριο των 25 ευρώ που θα εφαρμοστεί από 1.1.2014 στα νοσοκομεία θα αφορά μόνο στις εισαγωγές για νοσηλεία και όχι για επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία ενώ επανέλαβε ότι μελετώνται να εισαχθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την επιβολή του εισιτηρίου.

Πηγή: iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.