«Ενδείξεις-Αποδείξεις»: Με αντιπαραθέσεις αλλά κι εξεύρεση κοινής λύσης στο τέλος!

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του Δημάρχου Ηλιδας Γιάννη Λυμπέρη και του Περιφερειακού Συμβούλου Παναγιώτη Πλατανιά, δεν έλειψαν στη χθεσινοβραδινή εκπομπή της ΟΡΤ, «Ενδείξεις-Αποδείξεις», με τον Γιώργο Φάκο, που είχε ως κύριο θέμα το Φράγμα Πηνειού.Ο Δήμαρχος Ηλιδας επικαλέστηκε πως η σύμβαση για το Φράγμα έγινε λόγω αδιαφορίας ετών της Νομαρχίας παλαιότερα και σήμερα της Περιφέρειας, τονίζοντας προς τον Παναγιώτη Πλατανιά, πως μπορούν να την πάρουν και να την τροποποιήσουν. Αρκεί το έργο να προχωρήσει πριν το Φράγμα διαλυθεί τελείως.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς ανέφερε πως δεν μπορεί ένας δήμος να προχωράει σε τέτοιου είδους συμβάσεις, που ίσως να? περιέχουν και σκοπιμότητα, για να διαμαρτυρηθεί έντονα ο Γιάννης Λυμπέρης εκτοξεύοντας βολές προς όλες κατευθύνσεις για όποιον παρασκηνιακά μιλάει για εντιμότητα και ηθική.

Με τον δήμαρχο Ηλιδας συντάχθηκαν και οι δήμαρχοι Πηνειού Αλέξης Καστρινός και Ανδραβίδας-Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης. Ο κ. Καστρινός ανέφερε πως παρά τις όποιες διαφωνίες έχει με τον Γιάννη Λυμπέρη, στέκεται δίπλα του στην προσπάθεια που κάνει, τονίζοντας ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει.

Ο κ. Αρβανίτης αναρωτήθηκε από πότε είναι μεμπτό ένας δήμος να προχωράει σε ενέργειες που αφορούν την υλοποίηση έργων στην περιοχή του και συντάχθηκε, επίσης, με τον δήμαρχο Ηλιδας στο συγκεκριμένο θέμα, αφού το έργο αφορά άμεσα και τον δικό του δήμο.

Πριν την συζήτηση για το Φράγμα Πηνειού, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το κλείσιμο του Τελωνείου Κυλλήνης, όπου όλοι οι παριστάμενοι στην εκπομπή εξέφρασαν την αντίθεσή τους και πως θα σταθούν δίπλα σε όποιες ενέργειες αποφασιστεί να γίνουν.

Τέλος, ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, αναφέρθηκε στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Γαστούνης , τονίζοντας πως το μεσημέρι της Δευτέρας υπάρχει συνάντηση με τον Γ. Καπελέρη, Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην εκπομπή δεν παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.